בבתי עסק רבים החלו לזנוח בשנים האחרונות את השימוש בכלים כבדים ומסורתיים (קרמיקה, חרסינה וזכוכית) לטובת כלי הגשה מסוגים אחרים. הסיבה היא כלכלית בעיקרה והרצון לחסוך בעלויות ככל שניתן. כיום כבר ניתן למצוא כלים רב פעמיים זולים בהרבה, כאלה שעולים כמעט כמו כלים חד פעמיים רגילים אך נראים ממש כמו הסטים היקרים ביותר. הכוונה היא לכלים מעץ ומייד תבינו מה כל כך מיוחד בהם.

הכירו את כלי הבמבוק, הדקל וקני הסוכר

כאמור, במקום להשתמש בכלי הגשה יקרים ולבזבז כספים רבים על מנת להשיג נראות מכובדת, קיימת כיום האפשרות של כלים רב פעמיים שעשויים מחומרים טבעיים וזולים במטרה להשיג את אותה הנראות במחיר מוזל בהרבה. כלים אלו עשויים מפסולת תעשייתית של עץ ובעיקר מהסוגים של דקל, קנה סוכר ובמבוק.

כל עוד משתמשים בהם עבור מזונות יבשים או יבשים למחצה (למשל, פתיתים, אורז וכו’) הרי שניתן לבצע בהם שימוש חוזר ללא כל בעיה והם משמשים ככלים רב פעמיים לכל דבר ועניין. במידה ומשתמשים בהם להגשת מנות אחרות, חמות או נוזליות יותר, הם משמשים בתור כלים חד פעמיים אקולוגיים שאותם ניתן להשליך ללא כל חשש, הם לא יזהמו את הסביבה ויתפרקו בהטמנה בקלות.

מלבד המחיר המוזל, המראה המושלם שתשיגו (מראה של עץ אלגנטי) והיותם אקולוגיים ותורמים לאיכות הסביבה, כלי העץ הללו מאופיינים בעוד יתרונות רבים ממש כמו כלים רב פעמיים רגילים. למשל, רובם עמידים בטמפרטורות גבוהות וחלקם אף מציעים שימוש בהם בתור תבניות אפייה עם עמידות לחום של עד 220 מעלות! כמו כן, מאחר והם עשויים מחומרים טבעיים לחלוטין הרי שניתן להשתמש בהם ללא חשש והם אינם משחררים חומרים רעילים אל תוך מנות המזון.

מגוון כלים לכל אירוח

כלים רב פעמיים מעץ יכולים לשמש לאירוח מלא שכן הם מגוונים וכוללים את כל הנדרש להגשת מזון – צלחות, כוסות, סכו”ם, קערות, תבניות ומגשים. כל אחד מסוגי הכלים הללו חזק מאוד, אינו נשבר בקלות ומבודד היטב מפני חום וקור, כך שנעים לאחוז בצלחות ובכוסות גם אם אוכלים בעמידה באירועים חגיגיים.

מי שמתקשר עם ספק מוביל יכול למצוא גם כלים רב פעמיים נוספים כגון חמגשיות ואריזות טייק אווי אקולוגיות, קשים אקולוגיים מפלסטיק ביולוגי, קונוסים מנייר וקונוסים מעץ במבוק. כאמור, את כל הסטים הללו תוכלו לרכוש במחירים פשוט מצחיקים, כאשר אם תשכילו לבצע רכישה סיטונאית, הם יעלו לכם פחות או יותר כמו כלים חד פעמיים רגילים.