בתחום ההסעדה פעמים רבות עולה הצורך בשימוש בקופסאות טייק אווי שמאפשרות ללקוח לקחת את האוכל לביתו או לעבודה. הדרישה מקופסאות אלו היא שהן יהיו משתלמות מבחינת עלות, אך גם איכותיות דיו על מנת שישמרו על מנות המזון כהלכה. בשורות הקרובות תקבלו מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור קופסאות טייק אווי שבאמת יעמדו במשימתן.

קופסאות טייק אווי – בשביל מה צריך אותן?

בכל מקום בו אנשים צורכים את מזונם דרך נותני שירות, עולה הצורך לספק עבורם את האפשרות לקחת עימם את המזון מחוץ למתחם. הכוונה למסעדות, בתי קפה, פאבים, דוכני מזון, ואף לחברות הסעדה וקייטרינג למיניהן. לכל סוג מזון שמוגש, צריכה להיות קיימת קופסא מתאימה, שתאפשר ללקוח לקחת בקלות ונוחות כל מנה שיחפוץ בה. בהתאם לזאת תוכלו למצוא קופסאות טייק אווי מגוונות מבחינת החלוקה פנימית, אריזות צדפה למנות נפחיות, אריזות צדפה דקות לפיצות וטוסטים, ואפילו קופסאות מיוחדות ללקיחת מרקים ומנות נוזליות למיניהן.  

כיצד בוחרים קופסאות שיעמדו בכל הדרישות?

ישנם מספר קווים מנחים לבחירת קופסאות טייק אווי בצורה הטובה ביותר:

  • התאמה למנת המזון – כך שהמנות לא “ינזלו” החוצה או שיהיה צורך להפעיל כוח לסגירת הקופסא.
  • התאמה לטמפרטורה – עבור מנות חמות יש להתאים קופסאות טייק אווי שמתאימות לכך. עליכם לקחת בחשבון כי שימוש בקופסאות שאינן עמידות לחום מסכן את בריאות המשתמש. כמו כן, קופסאות שאינן מבודדות חום אינן מאפשרות נשיאת מנות חמות מדי בידיים.
  • עיצוב – מראה אסתטי ומזמין נדרש על מנת לספק ללקוח את הרושם המתאים על נותן השירות.
  • קונספט ירוק – הים והיבשה של כולנו מזוהמים מפלסטיק. זה הזמן לדאוג לסביבה ירוקה יותר ולהשתמש אך ורק בקופסאות טייק אווי “ירוקות”. עמידה בקונספט זה גם תספק רושם טוב יותר בעיני הלקוח על נותן השירות.

אלו קופסאות נחשבות לטובות ביותר?

ובכן, הקופסאות שעומדות בכל הקריטריונים הללו בגאון הן הקופסאות המתכלות, ובמילים אחרות – קופסאות טייק אווי שעשויות מקנה סוכר. מדובר בקופסאות יפהפיות שאינן מזהמות, הן מתכלות בתנאי הטמנה רגילים, מתאימות לשימוש בטמפ’ של עד 160 מעלות ומגיעות בצורות וסגנונות שונים ולכל מטרה. המחיר שלהן זהה לקופסאות טייק אווי מפלסטיק או מנייר ולכן מדובר בעסקה מנצחת. 

מי שרוצה לקחת את הקונספט הירוק והמעוצב רמה נוספת קדימה, מוזמן להשתמש גם בכלים חד פעמיים מתכלים מסוגים נוספים, כגון מבמבוק, דקל ועוד, בתור צלחות, מגשים, קערות ואפילו סכו”ם. בררו זאת מול ספק הכלים שלכם.